onsdag 24 februari 2010

Filmtävling i orten

















Nu är det dags! Dags för årets största filmtävling i förorten. Tävlingen går ut på att du ska visa upp din ort i en egen kortfilm och tävla om exklusiva priser. Det är precis så enkelt. Om du aldrig filmat själv eller inte vet hur man redigerar videoklipp får du hjälp av personalen på ungdomshuset Reactor i Husby. Dom kommer att förse dig med kamera, film och råd. Dom finns att hitta på Edvard Griegsgången 1. Närmaste t-bana är Husby.

STEG 1
Det första du behöver göra är att välja en av de två låtarna nedan som temalåt för just din film. Låtarna är skrivna och framförda av husbysönerna Eboi och Dida. Ebois låt heter Til we meet again och kan laddas ned här.

Didas låt heter Hear Colors och kan laddas ned här.

STEG 2
Nästa steg är att gå ut och filma. Vart som helst i någon av Stockholms förorter. Filma fotbollsplanen i Kista, torget i Husby, Sibeliusgången i Akalla, boxningsklubben i Rinkeby, Gott Gott Grillen i Tensta, simhallen i Vällingby, biblan i Alby eller varför inte loppis i Skärholmen. Du väljer helt själv. Ditt bidrag läggs upp på Husby Marathon (www.husbymarathon.blogspot.com) och MBFIMG´s bloggar (www.nattstad.se/MBFIMG).

STEG 3
Skicka in ditt bidrag till info@husbymarathon.se senast måndag den 1 april.

Vinnarbidraget utses och presenteras på Reactor torsdag den 8 april klockan 21.00 av en jury bestående av kända förortare.

Tävlingen presenteras av:
Husby Marathon, RMH och Reactor.

Filmtävlingsaffischen längst upp på denna sida finns nu uppe i alla t-bane uppgångar, bibliotek, centrumgårdar och högstadieskolor i Kista, Husby och Akalla. Den är producerad av förra årets Husby Marathon deltagare Daniel Perez Peric som ska ha en eloge för sitt hårda arbete med affischen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar